top of page

OP ZATERDAG 1 JULI DEED PUR SANG VOOR HET TWEEDE ACHTEREENVOLGENDE JAAR MEE AAN DE “KLASSIKNACHT IM SCHATTEN DER MERSMÜHLE”

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Heimatsverein Haren.

Pur Sang zong daar samen met de Duitse koren “Städtischer Musikverein Meppen”, het “Schulkor des Gymnasiums Haren”, “MGV Concordia Haren”en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) koor uit Veendam. De koren werden begeleid door het VKSO onder de bezielende leiding van dirigent Lubertus Leutscher.


Tijdens het concert werden stukken gespeeld door het VKSO, zoals die Ungarischer Marsch, de Bolero en Eine nacht auf dem kahlen Berg. Ook zong mezzosopraan Hanneke Tichelaar samen met het orkest en de koren prachtige nummers als Ave Maria en Habanera.

De koren brachten muziekstukken als Danny Boy, Africa van Toto, Conquest of Paradise, O Fortuna en Ecce Gratum, de laatste twee uit de Carmina Burana van Carl Orff, ten gehore.

De voorstelling werd gegeven in de open lucht onder belangstelling van ruim 500 bezoekers.


Omdat het hier ging om een samenwerking tussen Duitse en Nederlandse koren en orkest kon er gebruik gemaakt worden van een subsidie regeling “Kleinprojectenfonds” van het Interreg-progamma Deutschland-Nederland, de Euregio www.deutschland-nederland.eu.

Na de prachtige optredens werd er nog even na gefeest, gegeten en gedronken met onze Duitse vrienden op de afterparty. Rond middernacht bracht een bus van Noordenreizen uit Coevorden ons weer veilig terug bij het MFC.
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page